Handige LinkedIn hack voor recruitment professionals

LinkedIn is meest gebruikte wervingskanaal binnen recruitment. Toch zijn recruiters lui en halen ze nog lang niet alles uit LinkedIn. Tijdens de derde aflevering van RecruitmentTV  was ik te gast om nieuwe inzichten en gebruiksmogelijkheden voor LinkedIn te laten zien. Want wat kun je nu precies met een LinkedIn Recruiter Seat? Hoe kun je slim recruiten zonder deze tool? En hoe kun je gebruik maken van een slimme hack om Alumni te zoeken? Ik leg het in onderstaande video uit.

Bas Westland op Recruitment TV over luie recruiters en handige LinkedIn hacks

Een terugblik op Emerce eRecruitment (video)

Emerce eRecruitmentDonderdag 7 april was het zover: Emerce eRecruitment, het vakevent voor de recruiter die op de hoogte wil blijven van de allerlaatste online innovaties voor recruitment. Dit jaar voor de 6e keer op rij georganiseerd en wederom… een groot succes. Onder leiding van dagvoorzitter Bas Westland betraden verschillende boeiende sprekers het podium, werden innovaties gedeeld, kregen de kandidaten van de Meest Invloedrijke Recruiter 2015 een belangrijke opdrachten was er alle tijd om bij te praten met bekende en onbekende vakgenoten.

Kortom, de 6e editie van Emerce eRecruitment was wederom een succes. Kijk zelf maar…

Emerce eRecruitment: je trekt je de haren uit je hoofd als je niet komt.

Emerce eRecruitmentWie als recruiter op de hoogte wil blijven van de allerlaatste online innovaties voor recruitment, mag het niet missen: Emerce eRecruitment. Dit jaarlijks terugkerende event wordt op donderdag 7 april voor de 6e keer op rij georganiseerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Ook dit jaar zal Bas Westland, net als de 5 voorgaande jaren, als dagvoorzitter het podium betreden. Lees meer

De Ronde Tafel van de Meest Invloedrijke Recruiter 2015

Meest Invloedrijke Recruiter 2015 – De Ronde Tafel

vlnr Bas Westland, Helena Rippen (winnaar Talent), Koos Wurzer (winnaar Overall / Corporate), Fleur Hagens (winnaar Agency) en Wouter Koeleman (winnaar Interim)

De winnaars van de #MIR2015, de verkiezing van de ‘Meest invloedrijke Recruiter 2015’, hebben afgelopen vrijdag in een sprankelend rondetafelgesprek hun visie gegeven op het vak van recruiter. Hierin bespraken zij onder meer de Recruitment Trends voor 2016 en de competenties die de recruiter van de toekomst moet hebben. Benieuwd naar de visie van de winnaars? Lees verder! Lees meer

Komt je onderwerpregel van je LinkedIn bericht wel aan?

onderwerpregel van je LinkedIn berichtMet het invoeren van de nieuwe Messenger functionaliteit bij LinkedIn is er iets veranderd, waar ik zelf ook pas vrij recent achterkwam. De onderwerpregel die je invoert als je iemand (in de desktopversie van LinkedIn) een bericht stuurt vanaf zijn of haar profielpagina is NIET ZICHTBAAR voor de ontvanger. Say what? Ja, echt waar. Ik heb het vandaag uitvoerig getest met een aantal mensen die in mijn netwerk zitten en ook een Recruiter Seat hebben, alsmede door wat research in mijn eigen Messenger archief. Wat zijn mijn belangrijkste bevindingen? Lees meer

Je Nieuwe Baan via LinkedIn bij Monday Meetup S2M Utrecht

S2mLogo-300x279Op maandag 30 november gaf ik tijdens de Monday Meetup van S2M in Utrecht CS weer de workshop Je Nieuwe Baan via LinkedIn. Het was weer een geweldige Monday Meetup! Lees meer

HR Tech World – Video wrap up vanuit de Thalys

(Don’t speak or read Dutch? No panic, just scroll down for the English version)

Ik zit nu in de Thalys op weg terug van Parijs naar Amsterdam en met 300 per uur verzamel ik de video interviews die ik dag 1 en dag 2 heb geschoten tijdens het event. Naast deze wat langere interviews (max 5 minuten) met o.a. Martijn Hemminga van Recruitmentsystemen.nl, Gerard Mulder van Textkernel, Walter Hueber van Cammio en Leon Willemsens van Netwerven, moet je ook nog even mijn Twitter timeline checken want ik ben dol op de videofunctie van Twitter. Daar vind je een grote hoeveelheid – max 30 seconden – video snacks, die je een beetje het gevoel geven dat je er toch bij was.

Lees meer

HR Tech World – Dag 2, Unleash your people!

 

HR Tech World Congress 2015

(Don’t speak or read Dutch? No panic, just scroll down for the English version)

Na een verfrissende morning run in de Parijse regen door het Bois de Bologne, was ik al weer voor achten in het Palais des Congrès. Ik was vol verwachting van de komst van David Shing, beter bekend als @shingy, de Digital Prophet van AOL, trendwatcher in goed Nederlands. Tot ieders frustratie bleek @shingy pas die ochtend aangekomen te zijn door een vertraagde vlucht uit Hong Kong en zouden we beginnen met een aantal cases van de hoofdsponsors. Wat er toen gebeurde……

Lees meer

Interview Bas Westland – HR Tech World Congres 2015

HR Tech World Congress 2015Dinsdag 28 en woensdag 28 oktober vond in Parijs één van de allergrootste events op het gebied van hr- en recruitmenttechnologie plaats: HR Tech World Congres 2015. Bas Westland was erbij en werd door Martijn Hemminga van Recruitmentsystemen.nl het hemd van het lijf gevraagd. Lees meer

HR Tech World – Dag 1, zere voeten

HRTech World 2015
Aloha, daar ben ik weer. Even terugkijken op dag 1 van HR Tech World in het Palais des Congres in Parijs. Het bloggen moet even tussendoor, want mijn Airbnb appartement heeft helaas geen wifi. Ik was gisteren voornamelijk aanwezig bij het DisruptHR startup area van de conferentie, waar ik in de middag ook moderator was. Wat waren voor mij de highlights van dag  1? Read on! Lees meer

Roadtrip to HR Tech World in Paris

HRN_Marketing_facebook_1200x630_Zidane-1024x538 (1)

Met recruitment addicts Patrick Boonstra (driver), René Bolier (het is allemaal zijn schuld, maar daar kom ik nog op terug), het kersverse recruitmentechtpaar Lokenberg& Lokenberg et moi gaan we vandaag op weg naar Parijs.

We gaan ons laven aan alles wat met HR, maar vooral Recruitment, of moet ik zeggen “Talent Acquisition” te maken heeft én Technologie. Via Airbnb hebben we wat “cribs” geregeld op kruipafstand van het Palais de Congres in Parijs. Kortom, avontuur!

Lees meer

Mijn dagvoorzitterschap Emerce eRecruitment 2015

Emerce eRecruitment, het vakevenement voor recruitersOp 16 april mocht ik de rol van dagvoorzitter op mij nemen bij het Emerce eRecruitment event. Een geweldige dag!

 

Lees meer

Emerce eRecruitment: enerverend event voor recruiters

Emerce eRecruitment, het vakevenement voor recruitersHet fenomeen eRecruitment is natuurlijk niet nieuw meer. Deze elektronische manier van personeelswerving bestaat al zo´n vijftien jaar. Wat wel nieuw is, zijn de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van rapportages en analyses, kandidaatervaringen, campagnes, het zoeken naar medewerkers en de flexibele arbeidsmarkt. Emerce eRecruitment brengt deze laatste tips & trends samen tijdens hét event van het jaar op het gebied van recruitment. Tijdens deze vakinhoudelijke dag kun je als recruiters onder elkaar nieuwe softwarerecepten proeven en word je lekker gemaakt met de interessantste voorbeelden en mooiste ervaringen van vakgenoten.

Lees meer

TruRIDE ‘THE EXCLUSIVE EDITION’

TruAmsterdam 2014

TruAmsterdam + RIDE = TRURIDE exclusive

TruAmsterdam + RIDE = the place to be
op donderdag 20 november 2014.
Hier moet jij echt zijn!

Lees meer

Workshop Je nieuwe baan via LinkedIn

Workshop LinkedInHoe zet je je netwerk in om sneller aan een baan te komen? Dat was de centrale vraag tijdens de workshop Je Nieuwe Baan via LinkedIn die ik op 27 oktober bijwoonde. Doorgewinterd LinkedIn-trainer Bas Westland had iedereen op het hart gedrukt op tijd aanwezig te zijn mét laptop. Toen ik om 5 minuten voor tijd bij Seats2Meet Utrecht binnenkwam, zaten er dan ook al 14 mensen achter hun scherm en kon ik nog net een hoekje van een tafel bemachtigen.

Klaar voor de start? Af!
Lees meer

RA*W Career Day – Hoe word ik rijk, beroemd en gelukkig?

RA*W Career DayMet die vraag kwamen 60 jonge reclamemakers naar Spaces Herengracht. Op hun vrije zaterdag. De ambitie klotste tegen de wanden omhoog.

Op een mooie zaterdag, de 25e van oktober, organiseerden de helden van RA*W een Career Day. In de door Spaces beschikbaar gestelde ruimte was er plek voor 60 jonge talenten. Wellicht dat er volgend jaar naar een grotere locatie gezocht moet worden, gezien de gretigheid van de doelgroep. Binnen twee minuten waren alle tickets voor het gratis event al geclaimd. Niet zo vreemd, want de line-up was niet te versmaden. Zes eindbazen in hun eigen vakgebied kwamen hun kennis delen met de gretige aanwezigen.

Lees meer

​​e-people treedt toe tot freelancemarkt met nieuw pricingmodel

Onder het motto ‘weg met de marge’ introduceert e-people het unieke Fair & Square-pricingmodel.Onder het motto ‘weg met de marge’ introduceert e-people het unieke Fair & Square-pricingmodel. Waar een gemiddeld bemiddelings-/ werving- en selectiebureau een marge zet boven op het uurtarief van een zp’-er, freelancer of interimmer, laat e-people de onderhandeling over het uurtarief over aan de inlener en de tijdelijke kracht. Geen marge betekent transparantie en een optimaal tarief voor alle partijen. Met deze disruptive innovation gaat werving- en selectiebureau e-people nu ook de markt van freelancers en hun opdrachtgevers op.

Lees meer

Iedere professional zijn eigen impresario

professional impressarioAandacht voor de belangen van de kandidaat.
Dat klinkt goed, maar hoe werkt het in de praktijk?

De behoefte aan individuele belangenbehartiging wordt al langere tijd geuit door zzp’ers. Inmiddels krijgt het hier en daar handen en voeten.

In dit interview komen twee verschillende initiatieven aan het woord, waarbij de motivatie en het verdienmodel van elkaar verschillen. De overeenkomst is dat de kandidaat / de professional wordt gezien als de enige echte klant.

Lees meer

Hoe verleid je schaarse IT’ers?

schaars it talent werven en verleidenIT’ers zijn gewilde werknemers en worden daarom veelvuldig benaderd door recruiters om toch vooral bij hen te komen werken. Niet iedereen zit daar op te wachten, getuige de blacklist die onlangs werd opgesteld door een IT’er die vindt dat sommige recruiters over de schreef gaan met hun verzoeken. Hoe moet je deze groep dan wel benaderen om succesvol te zijn? We vroegen drie recuiters over hun aanpak. Krijgen zij wel eens klachten?

Lees meer

Mijn dagvoorzitterschap Sourcing Summit Europe #SOSUEU

SOSUEuropeDe afgelopen dagen vond in Amsterdam de Sourcing Summit Europe plaats. Een geslaagd met topsprekers! Veel gehoord en gezien. Mooi om de dagvoorzitter van zo’n event te mogen zijn!

Hierbij een impressie van mijn dagvoorzitterschap tijdens het Sourcing Summit Europe (#SOSUEU).

Lees meer

Waar zitten de IT’ers?

waar zijn de it'ers - it recruitmentGoede IT’ers zijn schaars. Dus zul je goed moeten zoeken om ze te vinden. Waar hangen ze uit?

Eerst maar even beginnen met het slechte nieuws: slechts 13% van de werknemers in de ICT/Automatisering is actief op zoek naar een baan (bron: Intelligence Group). Maar daar staat gelukkig tegenover dat 52% open staat voor een andere baan en dus latent op zoek is. Wie deze laatste groep wil bereiken zal ze dus zelf op moeten gaan zoeken. Maar waar zitten ze eigenlijk? Lees meer

LinkedIn Tip – de G-spot van LinkedIn

Tips LinkedInHoe kun je visuele media toevoegen aan je LinkedInprofiel?

In deze serie blogs leer je hoe een optimaal LinkedIn profiel maakt.

Vandaag wil ik het met je hebben over een speciaal knopje. Je zou het bijna de G-spot van LinkedIn kunnen noemen. Ik zie in de praktijk dat nog maar heel weinig mensen dat knopje gevonden hebben.

Lees meer

e-people biedt nu naast headhunting ook jobhunting aan

epeople logoe-people, het werving- en selectiebureau in de IT, internet en e-commerce sector is opnieuw uitgebreid met twee co-ondernemers. Reza Atlaschi en Jeroen Hendrikx zetten vanaf de zomer van 2014 namens e-people hun recruitmentexpertise in, om als jobhunters de beste IT, internet en e-commerce functies voor kandidaten te vinden.  Lees meer