LinkedIn Tip – je contactgegegevens

Tips LinkedIn

Wat kun je doen met je contactgegevens?

In deze serie blogs leer je hoe een optimaal LinkedIn profiel maakt.

Kijk bovenin je scherm en klik op ‘Bewerken’. Ga naar ‘Contactgegevens bewerken’.

Je ziet dat je hier kunt vermelden je e-mailadres, je telefoon, je adresgegevens, je instant messaging, je Twitter en een aantal websites. 

Je e-mailadres
Wanneer je op reply drukt bij een in-bericht vanuit je e-mail, mail je altijd terug vanuit je primaire e-mailadres.
Zorg ervoor dat je – wanneer je niet ‘in’ bent voor een andere baan – hier je zakelijke adres vermeldt, anders correspondeer je met zakenrelaties vanuit je privé-e-mailaccount. Dat zou ik niet doen. Als je zeker wilt zijn dat je zakelijke e-mailadres hier is vermeld, check het dan bij je instellingen op de plek waar je je e-mailadres kunt vermelden. Daar kun je instellen of het zakelijk is, mobiel of privé. Ik stel voor dat je het zakelijk houdt, zolang je zakelijk in de markt staat.

Bij adres is het handig om je bezoekadres van kantoor aan te geven, zodat mensen waar je zit.

IM – instant messaging
Bij je instant messaging tools kun je keuzes maken uit Skype, maar ook uit GoogleTalk en een aantal andere opties zoals Windows Live Messenger. Steeds meer mensen communiceren via dit soort tools. Zorg daarom dat je dit IM-blokje goed hebt ingericht.

Openbaar of alleen voor de eerstelijnscontacten
Boven de contactgegevens staat: ‘Zichtbaar voor uw connecties’.
Dit betekent dat deze gegevens alleen zichtbaar zijn voor je eerstelijnsconnecties op LinkedIn, dus niet voor andere mensen die je profiel bezoeken. Realiseer je dat. Als je ook openbaar goed vindbaar wilt zijn met je contactgegevens, dan moet je die elders in je profiel in het publieke deel ook nog vermelden.

Twitter accounts
Vervolgens zie je de mogelijkheid om een aantal Twitter accounts toe te voegen. Dat zijn er bij mij meerdere. Klik op het potloodje en meld je opnieuw aan.
Daarna kun je een aantal Twitter accounts  toevoegen.

Websites
Ik zie vaak dat mensen kiezen voor de standaardweergave van een website.
Heel veel mensen kiezen uit de opties ‘Persoonlijke website’ of ‘Bedrijfswebsite’.
Als je voor die opties kies, valt het eerste vakje weg, waar je zelf trefwoorden op een hyperlink kunt invullen. Als je trefwoorden achterlaat op de hyperlink van een website, wordt je profiel voor zoekmachines vele malen beter. Als je websites toevoegt aan je profiel, kies dan nooit voor de opties ‘Bedrijfswebsite’ en ‘Persoonlijke website’. Kies altijd voor ‘Ander’, omdat je dan een extra blokje hebt, waar je trefwoorden in kunt vullen. In mijn geval heb ik daar ingevuld: ‘Jobs in ICT and internet’, omdat ik graag gevonden wil worden op die drie termen: Jobs, ICT, Internet.

Zoals je ziet gebruik ik alle drie websiteopties. Vaak hoor ik mensen zeggen: ik heb maar 1 website. Niets belet je om daarnaast nog een deeplink op te nemen naar een plek op jouw website waar je graag naar toe wilt leiden.

Als je bijvoorbeeld een lijst hebt met actuele vacatures, maak dan een extra link met actuele vacatures. Als je een mooie propositie hebt voor je klanten, kun je invullen ‘check hier onze aanbieding’ en een link toevoegen naar die pagina op je website waar mensen direct zaken met je kunnen doen.

Dat zijn tips over de contactgegevens die ik met je wilde delen. Ik hoop je binnenkort weer terug te zien voor mijn volgende LinkedIn tip.